2010 – 2014

Navals hemlighet
Nawalls hemlighet. IMDB
Regi: Denise Villenueve.  2011.
Se även Prisoners från 2013.

Omdöme –  mycket bra film. Ett ohyggligt smart, intelligent och spännande manus med vändningar man är oförberedd på. Berättelsen utspelar sig i mellanöstern men det sägs inte rent ut var och det gör det hela mer spännande och allmängiltigt. Det är dock inte svårt att känna spåren till dagens konflikter och politiskt omvälvande områden vi redan känner till.
Plot – En välspelad och gripande historia om de två syskonen Jeanne och Simons resa för att finna sanningen i jakten på en bror och far de aldrig mött. Sakta men säkert får de klart för sig hur allt ligger till. Publiken får samtidigt en parallell historia berättad med  tillbakablickar som sammanflätas mot slutet där vi och syskonen tillslut förstår det ohyggliga som hänt. Tragiskt, omvälvande, spännande och framförallt överraskande.
Berättigande – Speglar vår samtid. Inte rädd för att berätta något viktigt.  Ett manus utöver det vanliga.
Illusionsgrad
– Hög. Man dras med till en annan tid och en annan plats. Bär med sig historien en bra stund efteråt.  Inga tankar på annat under filmens gång.
Skådesplare – Lubna Azabal , Mélissa Désormeaux-poulin , Maxim Gaudette , Rémy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>