Förord Film och TV-produktion

 

Film och TV-Produktion

Genom skuggspel från eldstaden i grottorna och som en viktig del i jakten på föda så har våra förfäder sedan urminnes tider varit hänförda av och kommunicerat med hjälp av rörliga bilder. Bilderna kommer långt före berättartraditionen och skriftspråket. Utan bilder så fungerar varken det talade eller det skrivna ordet.

Idag konsumerar och kommunicerar vi rörliga bilder som aldrig förr. Det är en förutsättning för  vårt dagliga liv och samhällets funktion.

Det är därför nödvändigt och självklart att erövra de kunskaper om och färdigheter i rörliga bilder, för att vi tillsammans ska fortsätta bygga ett demokratiskt och hållbart samhälle. En ökad kunskap och handlingsberedskap, vad gäller rörliga bilder, borde vara en mänsklig rättighet då vi vet att rörlig bild är en ideologisk och ekonomisk maktfaktor.

 

Rörlig bild.

Rörlig bild är upplagd som:

Praktiska uppdrag.

Teori och korta övningar.

Reflektion och diskussion.

 

Till Rörlig bild är det kopplat ett kunskapsområde som visar på den kunskap man ska lära sig för att genomföra de olika uppdragen.

 

Förutom kunskapsområdet finns det ett område om filmteorier och ett pågående samtal och olika diskussioner om allmänna filmteorier.

 

En reaktion på ”Förord Film och TV-produktion

  1. Du behover ikke have stor erfaring, men du skal ville noget. Vi arbejder med analyse, storytelling og teknik – og du og de andre elever udgor et filmteam, hvor I sammen skaber jeres egne film.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>