GoPro

gopro-hero3

Tumregeln för användning av en GoPro är att ju högre upplösning du vill ha, desto färre antal bilder/sekund får du och då sämre slowmotion-effekt. Att kompromissa antalet bilder/sekund med upplösning är tyvärr ett måste. Högsta möjliga upplösning är makalösa 4K (3840×2160) men den generar endast 12 bilder/sekund, vilket är lite av en webbkamera-standard och egentligen inte alls användbart i filmvärlden.

För alla exemplen är GoPron inställd på PAL för att passa våra Europeiska filmformat.

Maximal slowmotion

För att åstadkomma en ordentlig slowmotion-effekt finns endast upplösningen 720p (1280×720) tillgänglig. Då finns det möjlighet att filma med hela 100 bilder per sekund.

 

Lagom slowmotion med hög upplösning

För att att uppnå en ”lagom” slowmotion kan du filma med full HD (1920×1080). Det ger som mest 50 bilder per sekund.

 

Högsta upplösning med normal bildhastighet

Om du inte behöver filmsekvenser med en häftig slowmotion-effekt utan bara vill använda GoPron som en actionkamera finns flera möjligheter till det.

Högsta möjliga upplösning med ett rimligt antal bilder per sekund är 2,7K. Där kan du välja 2,7K CINEMA för att få bredare bild och mer filmliknande upplevelse.


goprobilder

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>