Läsa in speaker

Vilken teknik ska man använda?  Använd en helst rundupptagande mikrofon för omfångets skull. Men det går bra med en riktad mikrofon också. Kolla på VU-mätaren att ljudet slår upp till nollan. Då är signal-brus-förhållandet som bäst. Läs nära mikrofonen. Det går utmärkt att läsa in direkt i en kamera med separat ljudingång. Minitele eller xlr. På så vis slipper du tex fläktljud från datorn. Kameran är också lätt att flytta till en lämplig miljö.

Hur undviker man oönskade ljud?  Välj en plats utan oönskade ljud och studs i väggarna.En bättre bil är en utmärkt plats. Det fungerar också bra att sätta mikrofonen i en fåtölj med stoppning av tyg i springan mellan dynan och ryggen. Annars finns det ljud-isolerande material att köpa och läsa mot. Det är lätt att det kommer in blåsljud som låter väldigt illa. Sätt något slags puffskydd mellan din mun och mikrofonen. I värsta fall en gammal raggsocka och i bästa fall ett membran som tar bort luftströmmarna från din mun.

Hur läser man in en text? Läs lugnt.  Andas in ordentligt innan varje start.
Betona – varje – ord – lite – extra, men bara lite. Pröva att gå upp med rösten i slutet av varje mening. Det brukar låta bra. Läs om så fort det blir fel.  Avsluta inte förren du är 100% nöjd. Du klipper ändå borta allt oanvändbart. Du kommer att märka att det sista försöket oftast är det du kommer att använda.

Var ska man läsa? Välj en plats utan oönskade ljud och studs i väggarna. En bättre bil är en utmärkt plats. Det fungerar också bra att sätta mikrofonen i en fåtölj med stoppning av tyg i springan mellan dynan och ryggen.  Annars finns det ljudisolerande material att köpa och läsa mot. Det är lätt att det kommer in blåsljud som låter väldigt illa. Sätt något slags puffskydd mellan din mun och mikrofonen. I värsta fall en gammal raggsocka och i bästa fall ett membran som tar bort luftströmmarna från din mun.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>