Om oss

Den här sidan är i första hand gjord för dig som undervisar i medieämnen i nya gymnasieskolan – GY11. Eftersom de grundläggande kunskaperna som lärs ut är desamma oavsett nivå passar materialet även bra på högskolans teoretiskt präglade utbildningar med behov av praktisk kunskap, på högstadiet , folkhögskolekurser och även studiecirklar.

Det som ofta fallerar är att lärarens goda teoretiska kunskaper inte matchar det praktiska planet.  Här delar vi med oss av många års gemensamt letande efter en passande undervisningen.

Första delen i serien Menhur tar upp kurserna:
Medieproduktion 1 och 2 och Estetisk kommunikation,
De kunskaperna går bra att applicera på Digitalt skapande och Visuell kommunikation.
Därefter kommer Film och Tv- produktion 1, Fotografisk bild 1 och Grafisk kommunikation 1

Det som präglar det här läromedlet är att det är tillgången till uppdrag, material, filmer och bilder som finns  tillgängligt för visning och som övningsmaterial. Att komma på uppdrag och uppgifter, anpassa efter gruppen, leta exempel och skapa en presentation inför kursstart är det som TAR TID! Här har vi gjort jobbet åt dig. Du får också hjälp med att tolka och koppla uppdragen till kursplanerna. Dessutom hjälp med med omdömen och utvärdering.  Använd allt fritt efter eget huvud.

Målsättningen att det ska vara roligt och lustfyllt att jobba. Snabba, korta, effektiva och viktiga uppdrag som leder till högre  förståelse och goda praktiska kunskaper .
Och, som skapar en god grund för större projekt och intressanta produktioner i fortsatta kurser steg 2 och 3 i Film- och Tv-produktion/Fotografisk bild.

Välkommen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>